Yra 5 rūšių tešlos, kurių užteks 99% gyvenimo! Štai geriausi receptai, tinkantys visiems

Naminiai kepiniai ant stalo — visada džiugina akį. Norint, kad jie iš tiesų būtų skanūs, svarbu laikytis recepte pateiktų nurodymų. Interneto platybėse – jų galybė. Tačiau yra ir tokių, kurie jūsų niekada nenuvils.

Mes atrinkome 5 pagrindinius tešlos receptus, kurie jums pagelbės prireikus greitai pagaminti picą ar eklerus, iškepti tortui padus arba pamaitinti blynais alkaną šeimyną.

1) Greitai paruošiama tešla picai.

Jums reikės:

  • 1 stiklinės miltų;
  • 1/3 stiklinės šilto vandens;
  • 1 v. š. augalinio aliejaus;
  • 1 v. š. sausų mielių;
  • 1/2 v. š. medaus;
  • žiupsnelis druskos.

Paruošimas:

Ištirpinkite medų vandenyje, sudėkite sausas mieles. Pastatykite tešlą kažkur šiltai, kad mielės „pakiltų“.
Miltus persijokite per sietelį, suberkite druską.
Suberkite miltus į mieles, įpilkite į tešlą augalinio aliejaus.
Minkykite tol, kol tešla taps minkšta ir elastinga. Pastatykite tešlą dar 5 minutėms šiltoje vietoje.
Tešla paruošta. Galite ją kočioti ir formuoti lakštus picai.

2) Sluoksniuota tešla per 10 minučių.

Jums reikės:

  • 4 stiklinių miltų;
  • 300 g margarino;
  • 1 stiklinės kefyro;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 a. š. druskos.

Paruošimas:

Miltus persijokite per sietelį. Atvėsintą margariną tarkuokite per stambią tarką tiesiai į miltus, periodiškai viską vis sumaišant.
Turėtumėte gauti miltų ir riebalų trupinius.
Atskirame dubenyje sumaišykite kefyrą, kiaušinius ir druską. Visi produktai turi būti šalti.
Lėtai pildami kiaušinio-kefyro masę į trupinius, suminkykite tešlą.
Ilgai minkyti tešlos nereikia – pakanka iš jos padaryti vientisą didelį gabalą. Tešla turi būti elastinga ir tuo pačiu metu ne per minkšta.
Jei tešla pasirodys jums per daug minkšta – pridėkite daugiau miltų, jeigu pernelyg kieta – įpilkite kefyro.
Atminkite, stingdama tešla tampa kietesne.
Įvyniokite paruoštą tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai dviem valandom arba dar geriau – visai nakčiai.
Tokią tešlą galima laikyti šaldiklyje, o prireikus naudoti.

3) Trapi tešla.

Jums reikės:

  • miltai — 2 stiklinės;
  • sviestas — 150 g;
  • cukrus — 1/2 stiklinės;
  • vanilės pagal skonį;
  • žiupsnelio druskos;
  • 50 ml šalto vandens.

Paruošimas:

Sumaišykite miltus, druską, cukrų ir vanilę.
Atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia tarka ir dėkite į miltų masę.
Sumaišykite miltus ir sviestą, turėtum gauti duonos trupinių konsistencijos tešlą.
Pradėkite minkyti tešlą, jeigu reikia, įpilkite šalto vandens.
Darykite viską greitai, kol sviestas nespėjo ištirpti.
Iš tešlos suformuokite rutulį, įdėkite jį į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Tešla paruošta.

4) Biskvitinė tešla.

Jums reikės:

  • 4 kiaušinių;
  • 150 g cukraus;
  • 150 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių.

Paruošimas:

Giliame, visiškai sausame ir švariame dubenyje išplakite visus kiaušinius.
Suberkite į išplaktus kiaušinius cukrų ir dubenį uždėkite ant „garų vonelės“ (į puodą įpilkite vandens ir pastatykite ant puodo savo dubenį). Lai troškinasi ant mažos ugnies.
Nesustodami plakite kiaušinių-cukraus masę šluotele.

Kai cukrus ištirps ir masė taps vientisa, nuimkite dubenį nuo garų vonelės.
Dabar kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu didžiausiu greičiu apie 10 minučių.
Plakti nustokite tada, kai liečiant pirštu plaktą masę joje lieka griovelis. Tai reiškia, kad kiaušiniai suplakti kaip reikia!
Į kiaušinių masę įmaišykite miltus, kuriuos reikia persijoti per sietelį kartu su kepimo milteliais, maišykite tešlą nuo viršaus į apačią.
Paruoštą tešlą supilkite į sviestu suteptą kepimo formą ir kepkite. Kiek laiko kepti — priklauso nuo kiekvienos orkaitės individualiai.
Ar biskvitas jau iškepęs – tikrinkite rankomis: švelniai spustelkite jį ranka – jis turėtų grįžti į vietą kaip kempinė. Jei liko duobutė – reiškia reikia dar kurį laiką palaikyti orkaitėje!

6) Tešla koldūnams.

Jums reikės:

  • miltai — 500 g;
  • kiaušiniai — 2 vnt.;
  • šaltas vanduo — 200 ml;
  • augalinis aliejus — 1 v. š.;
  • druska — 0,5 a. š.

Paruošimas:

Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius, vandenį ir druską, tuomet gautą masę 30 minučių įdėkite į šaldytuvą.
Miltus persijokite per sietelį, ant stalo iš jų supilkite kalnelį, tame kalnelyje padarykite duobutę ir plona srovele supilkite kiaušinio mišinį.
Suminkykite tešlą. Ji lips prie rankų, todėl įpilkite augalinio aliejaus. Toliau minkykite tešlą, prireikus dėkite daugiau miltų.
Tešla turėtų tapti elastinga. Po to įdėkite ją į šaldytuvą 30 minučių.
Šis receptas tinkamas ir virtinių gamybai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *