Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/panios/domains/infovisiems.lt/public_html/wp-content/themes/bezel/header.php on line 35

Warning: file_get_contents(http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=563389,563390,563391,563392): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/panios/domains/infovisiems.lt/public_html/wp-content/themes/bezel/header.php on line 35

Kaip pagaminti omletą (3 receptai)

Šio omleto pagaminimo taisyklės Prancūzijoje yra labai griežtos. Tai yra pirmas patiekalas, kurį turi išmokti gaminti kiekvienas save gerbiantis virėjas. Kiaušinius plakti galima tik šakute, o kepti – išskirtinai keptuvėje su storu dugnu ir tik su sviestu. Ir jokių priedų. Štai taip ir atrodo originalus omletas. Tačiau mes nesame prancūzai. Mums leidžiama plakti plaktuvu, pridėti mėgstamų prieskonių ir įdaro, kepti tokioje keptuvėje, kokią turime namie. Jeigu esate pasirengę nusižengti tradicijoms, kad pagamintumėte ne šiaip plaktų kiaušinių, o tikrai skanų omletą, štai jums keli pritrenkiantys receptai!

Kaip vaikystėje

Rusva odelė ir purumas – dvi pagrindinės charakteristikos, su kuriomis asocijuojasi omletas, kurį kažkada mums gamino vaikų darželyje. Ir nors tie laikai praėjo negrįžtamai, pagaminti purų omletą pusryčiams gali kiekvienas.

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai,
  • 150 ml pieno,
  • 20 g sviesto,
  • 1 a. š. aliejaus,
  • 0,5 a. š. druskos.

Atrodytų, įprasti ingredientai. Taip ir yra, bet paslaptis slepiasi kitur: neplakite kiaušinių, o tiesiog išmaišykite juos. Po to pilkite pieno ir druskos, dar kartą tiesiog išmaišykite. Paimkite kepimo formą, sutepkite ją aliejumi, įpilkite sumaišytą masę ir kepkite orkaitėje 20 minučių 250°С. Pastebėsite rusvą odelę – drąsiai išimkite omletą iš orkaitės. Apipilkite jį lydytu sviestu.

Su kumpiu ir sūriu

Jį dar vadina „Calzone“. Vaizdas ne visai įprastas, juk forma šis omletas primena čebureką. Daugelis mėgsta jį dėl sultingumo.

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai,
  • 2–3 v. š. pieno,
  • 1–2 v. š. kvietinių miltų,
  • 75–100 g kietojo sūrio,
  • 1 žiupsnelis druskos,
  • 15 g aliejaus,
  • 50–75 g kumpio,
  • Žalumynų pagal skonį.

Pašildykite pieną. Įmuškite į jį kiaušinį, įberkite druskos. Palaipsniui berkite miltų. Atidėkite masę kelioms minutėms į šalį. Tuo metu supjaustykite kumpį nedideliais kubeliais, o kietąjį sūrį sutrinkite vidutine tarka. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Tiesiog išpilkite į ją kiaušinių masę. Pakepkite omletą iš vienos pusės ir apverskite. Apiberkite paviršių trintu sūriu. Iš vienos pusės sudėkite supjaustytą kumpį. Tada sudėkite kiaušinį blynelį per pusę. Apkepkite jį iki auksinės odelės susiformavimo. Papuoškite paruoštus pusryčius smulkiai pjaustytais žalumynais.

Su raugintais agurkais ir dešra

Labai pikantiškas ir labai skanus omletas dėl gana netradicinio ingrediento – raugintų agurkų. Jeigu jums patinka ne visai įprasti deriniai, drąsiai ragaukite!

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai,
  • 1,5 stiklinės pieno,
  • 2 rauginti agurkai,
  • 450 g daktariškos dešros,
  • Prieskoniai pagal skonį,
  • Žalumynai.

Sumaišykite pieną, kiaušinius ir druską. Supjaustykite agurkus ir dešrą kubeliais. Sudėkite supjaustytus produktus į kiaušinių masę ir sumaišykite. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Įdėkite juos į kiaušinių masę kartu su mėgstamais prieskoniais. Sumaišykite viską dar kartą ir išpilkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių, kol iškeps.

Skanus, purus, švelnus ir tirpstantis burnoje – būtent taip galima aprašyti tobulą omletą. Ir mes neabejojame, kad tas, kurį gaminote iki šiol, irgi yra labai geras. Bet juk visada yra dar geresnių! Eksperimentuokite ir rinkitės receptus, kurie padarys visos šeimos rytą malonų ir skanų. Ir draugams patarkite!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *